top of page

OVER ONS

Frontwise Facades is een onafhankelijk geveladviesbureau.  Onze missie is om de gevels in Nederland beter en duurzamer te maken. 

Dit doen we door geveladvies op basis van een multidisciplinaire ontwerpaanpak waarbij we duurzame ambities en prestatie-eisen vertalen naar integrale geveloplossingen.

Zie ook onze  projecten .

FrontwiseFacades-27-zw-2 Medium size_edited.jpg
Joep Hövels

Joep Hövels

Joep Hövels is geveladviseur en co-founder van Frontwise Facades en heeft 13 jaar ervaring in geveltechniek in diverse markten: in Amsterdam voor Frontwise Facades en in Londen, Hong Kong en Berlijn voor Arup. Joeps passie voor geveltechniek ontstond tijdens zijn studie Bouwtechnologie aan de TU Delft. Het viel hem bij bestuderen van verschillende gebouwen op, dat er een groot verschil bestaat tussen goed en slecht gedetailleerde gevels. Volgens Joep kan geveltechniek het architectonisch ontwerp van een gebouw maken of breken, het zit hem tenslotte in de details. Joep heeft gewerkt met internationaal gerenommeerde architectenbureaus aan verschillende complexe en hoogbouw projecten in onder andere Berlijn, Keulen, Wenen, Hong Kong, Peking, Tianjin, Londen, Amsterdam en Rotterdam. In deze projecten was hij actief in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces, in onder andere het opzetten van detailtekeningen, het uitvoeren van thermische berekeningen, het reviewen van uitvoeringstekeningen en het inspecteren van productiefaciliteiten, mock-ups en bouwplaatsen.

E-mail: joep.hovels@frontwisefacades.nl

Telefoon: +31 (0) 6 8215 9430

  • LinkedIn Joep
  • LinkedIn Joep

 

Dominique Vosmaer

Dominique is geveladviseur en Co-founder van Frontwise Facades. Dominique's bewondering voor 'power of nature' ontstond toen ze na het behalen van haar Master Bouwtechnologie aan de TUDelft werkte aan een experimenteel onderzoek naar biocomposieten. Ze deed onderzoek naar de duurzaamheid van composieten in de architectuur, waarna ze haar carrière vervolgde bij een producent van composiet- en biocomposietproducten. In 2010 besloot ze naar Londen te verhuizen om zich bij het Facade engineering team van BuroHappold Engineering te voegen, een groot onafhankelijk ingenieursbureau, actief in infrastructuur- en architectuurprojecten over de hele wereld. Door samen te werken met gerenommeerde architecten zoals Foster + Partners en Simpson Haugh, heeft ze een schat aan ervaring opgedaan in zowel hoogbouw- als laagbouwprojecten in alle ontwerp- en bouwfasen tot aan de oplevering van het gebouw.

E-mail: dominique.vosmaer@frontwisefacades.nl

  • LinkedIn Dominique
Dominique Vosmaer

Leonie van Ginkel

Leonie heeft een passie voor gevelontwerp. In haar werk combineert ze architectuur, constructief ontwerp en bouwfysica door de verschillende ontwerp- en bouwfasen heen middels een integrale benadering van de bouwschil. Ze is opgeleid in architectuur en bouwtechnologie aan de Technische Universiteit Delft met een specialisatie in geveltechniek. Haar sterke interesse in productietechnieken ontstond zowel tijdens haar stage bij een gevelaannemer als haar ervaring bij een gevelleverancier. Gedurende haar tijd bij Arup was ze gevestigd in New York City en vervolgens in Amsterdam, waar ze zich verder specialiseerde in geveltechniek, bouwfysica en duurzaamheid en werkte aan een brede selectie van complexe projecten. Haar ervaring strekt zich uit van de vroege conceptontwerpfasen tot de oplevering van het gebouw.  

E-mail:  leonie.vanginkel@frontwisefacades.nl

Telefoon: +31 (0) 6 1114 3424

  • LinkedIn Leonie
Leonie van Ginkel
  • LinkedIn Dominique
  • Twitter
bottom of page