top of page
What we do
What we do_Site.jpg

Architecten en ontwerpteams

Wij zijn als geveladviseurs graag onderdeel van het ontwerpteam en ondersteunen architecten bij het ontwikkelen van geveloplossingen voor grote en/of complexe gebouwen. Dit doen we door geveldetails te ontwikkelen, thermische en constructieve berekeningen uit te voeren, materiaalstudies te doen, bestekken te schrijven, multidisciplinaire gevelvraagstukken op elkaar af te stemmen, etc.

 

Dit doen wij vanuit een onafhankelijke benadering. We zoeken altijd naar de best mogelijke oplossing voor het project, rekening houdend met de ambities van de architect en ontwikkelaar, zonder een voorkeur te hebben voor een bepaald systeem of materiaal. Wij zijn van mening dat de beste manier om een gevel goed te ontwerpen is door een integrale aanpak waarbij tijdens alle ontwerpfasen rekening wordt gehouden met onder andere bouwfysica, constructies, brandveiligheid, installatiemethoden en duurzaamheidsambities.

00124207P1380173a - klein.jpg

Projectontwikkelaars 

Wij ondersteunen ontwikkelaars in alle ontwerp- en bouwfasen (tender tot oplevering) op alle gevelgerelateerde vraagstukken. Hierbij hanteren we een holistische benadering van de technische en niet-technische uitdagingen. Ons doel is om de ontwikkelaar en architect te ontzorgen, onder andere door zoveel mogelijk uitdagingen en risico's van het gevelontwerp en de uitvoering ervan in kaart te brengen en op te lossen.   

Wij zijn van mening dat een goed uitgewerkt en onderbouwd ontwerp, tekeningenset en bestek een aanbestedingstraject verbeteren, risico's verlagen en de kans op meerwerk en vertraging gedurende de bouwfase verminderen.

We zijn flexibel in onze aanpak en kijken voor elk project, ontwikkelaar en architect welke werkzaamheden het beste passen bij de project uitdagingen en ambities.

Zie onze projecten voor meer informatie over deze aanpak.

kirill-bykov-LgVF9vWBZ9U-unsplash - klei

Gemeentes en Overheidsorganisaties

Hoge ambities op het gebied van circulariteit, energie efficientie en veiligheid worden vaak op stedelijk niveau gesteld.

Wij ondersteunen overheidsorganisaties en stedebouwkundigen bij het verkrijgen van inzicht in wat deze hoge ambities betekenen voor gebouw en specifiek voor geveloplossingen.  Zo ontwikkelden wij een Circulaire Tender Tool voor gevels voor gemeente Amsterdam.  Lees hier meer over dit project met Gemeente Amsterdam.

DSC_0503a - klein.JPG

Woningcorporaties

Woningcorporaties staan voor een grote uitdaging om met lage budgetten toch duurzame oplossingen te vinden. Wij zijn van mening dat de gevels in de grote portefeuilles van woningcorporaties zich bij uitstek lenen voor een circulaire, geïntegreerde en opschaalbare aanpak van zowel nieuwbouw als renovatie. 

Met onze holistische benadering van gevelontwerp ondersteunen wij woningcorporaties met  de transformatieopgaven om duurzaamheidsdoelstellingen te halen en het circulaire potentieel van gevels te vergroten.    

dmitri-popov-236060-unsplash - klein.jpg

Aannemers

Wij ondersteunen hoofdaannemers bij het voorbereiden van aanbestedingen waarbij we zoeken naar innovatieve integrale geveloplossingen om technische, visuele en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Tijdens de bouwfase ondersteunen we aannemers om de gewenste kwaliteit van de voorgestelde geveloplossingen te behalen door het uitvoeren van reviews.

IMG_2762.JPG

Toeleveranciers

Hoge ambities vragen om zeer innovatieve producten. De maximaal haalbare kwaliteit van de gevel, is afhankelijk van de producten die op de markt verkrijgbaar zijn.  

Wij ondersteunen leveranciers bij het ontwikkelen van producten die een antwoord bieden op de circulaire en duurzame uitdagingen in bouwprojecten.

Dankzij onze gecombineerde ervaring van meer dan 30 jaar in ontwerpteams en op bouwplaatsen kennen we de eisen, doelstellingen en drijfveren van architecten, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers. Dankzij onze ervaring in het samenwerken met en voor leveranciers kennen we de uitdagingen. We gaan op zoek naar de meest effectieve manier om uw producten klaar te maken voor de toekomst.

For Architects and designers
Suppliers
Governmental organisatons
Contractors
Real estate developers
Housing corporations

WAT WE DOEN

Om integrale technisch hoogwaardige, veilige, circulaire en duurzame geveloplossingen te creëren, geloven we dat het essentieel is om samen te werken en mee te denken met alle belanghebbenden in de gevelindustrie, van toeleveranciers en ontwerpteams tot bouwers en investeerders.

Hieronder leest u hoe wij u kunnen ondersteunen met ons geveladvies

Voor referenties klik op projecten.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies, bel of mail ons dan!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

bottom of page