top of page

RELEVANTE ERVARING

Hieronder vindt u een selectie van projecten waarvoor wij bij onze vorige werkgevers Arup en BuroHappold aan hebben gewerkt. Arup en BuroHappold zijn  onafhankelijke ingenieurs- en adviesbureaus die zich bezighouden met elk aspect van de huidige gebouwde omgeving. Onder de projecten vallen kantoren en woongebouwen, maar ook onderwijs-,  commercieel vastgoed, transport, vrije tijd, etc. Hieronder wordt verder toegelicht welke werkzaamheden wij leverden in de verschillende bouwfases:

Prijsvragen en tenders

Ondersteuning aan het ontwerpteam tijdens prijsvragen en tenders door innovatieve gevel ideeën en product oplossingen aan te dragen welke passen binnen de visie van het ontwerp. Hieronder vallen het maken van schetsen, optie studies en ontwerpworkshops. 

Ontwerpstadia

Ontwerpbegeleiding inclusief regelmatige workshops met de architect en andere adviseurs. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Thermische beoordelingen, constructief ontwerp, installatiemethoden, toegangs- en onderhoudsmethoden, brandveiligheid, akoestische prestaties, toegang en veiligheid, risicoanalyses (glas en installatie), age-friendly ontwerp etc.

Bij elk project worden verschillende materiaal- en gevelsysteemstudies uitgevoerd. In de projecten hebben we met een diversiteit aan materialen gewerkt en onderzocht zoals metselwerk, natuursteen en keramische producten, metalen bekledingen, koper, brons, prefab en vezelversterkt beton,  bio- en kunststofcomposieten, houten gevelbekleding en vlies- en elementengevels.

 

Detail tekeningen worden gemaakt voor de meest belangrijke of complexe geveltypes.  De tekeningen worden vervolgens geïmplementeerd door de architect in de definitieve tekeningen set.

Aanbestedingsfase

Ontwikkeling van bestek teksten, gevel prestatie matrix en tekeningen voor alle gevels van het gebouw.

Tijdens de aanbestedingsfase ondersteunen we in het interviewen van gevelaannemers en beoordelen we de inzendingen. Door een gedetailleerde set neer te leggen kan snel inzichtelijk worden gemaakt wat de technische verschillen en overeenkomsten zijn van de verschillende aanbiedingen waardoor 'appels' met 'appels' kunnen worden vergeleken.

 

Bouwfasen

Door de aannemer ingediende berekeningen, tekeningen, installatievolgorden en materiaal- en productvoorstellen worden beoordeeld en besproken tijdens reguliere bouwvergaderingen met de aannemer, ontwikkelaar en architect.

Fabrieksinspecties en het testen van prototypes maken deel uit van de werkzaamheden om de kwaliteit en consistentie van de kwaliteit van de gevels te bewaken.  Om er zeker van te zijn dat de gevel volgens tekeningen en berekeningen wordt geplaatst en om risico's als gevolg van bijvoorbeeld matig vakmanschap tot een minimum te beperken, worden er maandelijks of tweewekelijks inspecties op de bouwplaats  uitgevoerd.

Spire London
London_TritonSquare - klein.jpg

Triton Square, Londen, VK

Project management  en gevelontwerp  tijdens alle fasen van de renovatie en uitbreiding van het kantoorgebouw. De gevel bestaat uit verschillende gevelsystemen, waaronder een elementengevel, een vliesgevel, glazen vinnen, natuursteen en een groot atrium.


Architect: Arup Architecture, Londen
Klant: British Land Ltd.

Credits: Arup-architectuur

BPS3 O1-klein2.jpg

Battersea Power Station Fase 3  - O1, Londen, VK

Een 15 verdiepingen tellend gebouw met 750 appartementen, een hotel en commerciele functies. Als geveladviseur waren we betrokken van conceptfase tot het einde van de aanbestedingsfase.  Het gebouw heeft grote geprefabriceerde architectonische betonnen vloerranden, prefab beton plafonds, schuifdeuren op alle balkons, gebogen glas, wintertuinen en hoge thermische akoestische eisen.  

Architect: Fosters + Partners

Projectteam: BPSDC, BuroHappold

Credits: Buro Happold en Foster+ Partners

01_UNStudio_PCHooftstraat_ph-Evabloem_full.jpg

The Looking Glass, PC Hooftstraat 138, Amsterdam, NL

Geveladviseur voor de gevelrenovatie van de etalage gedurende ontwerp, aanbesteding en uitvoeringsfasen. De gevel bestaat uit drie geprefabriceerde panelen, opgebouwd uit gekromd, constructief glas in minimalistische roestvrijstalen kaders..

Architect: UN Studio

Klant: Warenar Real Estate

Credits: Eva Bloem

Spire - klein3.png

Spire Londen, Londen, VK 

Projectmanagement en gevelontwerp tijdens alle ontwerpfasen voor deze 240 meter hoge woontoren. De gevel bestaat uit verschillende elementengevels, vliesgevels en gevelbekledingen.

Architect: HOK, Londen

Klant: Greenland UK Ltd.

Credits: Arup 

principal place2.jpg

Principal Place, Londen, VK

Principal Place Residential is een toren van 50 verdiepingen in Shoreditch, Londen, met hoogwaardige luxe appartementen en penthouses. De toren is een van de hoogste woongebouwen in het centrum van Londen. De gevel is voorzien van een elementen gevel, een 2 verdiepingen overstrekkende vliesgevel, high-end schuifdeuren en gebogen glas.  

Geveladviesdiensten omvatten ontwerpondersteuning, materiaal- en productonderzoeken, review en productie van tekeningen, fabrieks- en bouwplaatsinspecties, kostenreductie onderzoek, en ondersteuning aan de ontwikkelaar tijdens de bouwfase van dit project.

Architect: Foster + Partners

Klant: British Land Ltd.

Credits: Buro Happold en Foster + Partners

Solar Carve

Solar Carve, New York City, USA

Geveladviseur voor kantoortoren in Manhattan ontworpen door Studio Gang Architects. Het gebouw is op twee tegenover elkaar liggende hoeken van het bouwvolume uitgehouwen om daglicht op straatniveau mogelijk te maken. De gevel bestaat uit een geprefabriceerde vliesgevel ontworpen om verschillende invalshoeken en geometrieën van de beglazing eenvoudig te accommoderen.

Architects: Studio Gang Architects

Client: Aurora Capital

Credits: Nic Lehoux

Deansgate Square - Owen Street Towers_ph

Deansgate Square, Manchester, VK

Deansgate Square bestaat uit 4 woontorens van 122 tot 200 meter hoog. Als geveladviseur verzorgden we alle gevel gerelateerde ontwerpondersteuning tijdens alle ontwerp- en bouwfasen. De gevel is voorzien van een elementengevel met geëmailleerd glas en glazen borstweringpanelen. Het project had zeer uitdagende thermische prestatie eisen.  

Architect: Simpson Haugh en Partners

Projectdeelnemers:  BuroHappold, Renaker Build, Lindner GmbH

Credits: Buro Happold en Foster + Partners

Circular Economy House 2.jpg

Circular Economy House, Londen, VK

Ontwerp en bouw van de gevel van het Circular Economy House, een tijdelijk paviljoen dat mogelijke oplossingen voor een circulaire economie in de gebouwde omgeving laat zien.

 

Architect: Arup Associates

Projectdeelnemers oa: Arup, BAM, F&R

Credits: Arup Associates

fitzroy place - klein.jpg

Fitzroy Place, Londen, VK

Kwaliteitscontrole tijdens de bouwfase van 5 gebouwen in het centrum van Londen. Als gevel adviseur waren we  onderdeel van het compliance monitoring team van de klant. De gebouwen zijn voorzien van bakstenen en natuurstenen prefab betonnen verdiepingshoge panelen, in combinatie met raamsystemen, vliesgevels en metal studwanden. Geleverde diensten omvatten beoordeling van tekeningen van gevelaannemers, berekeningen en review van materiaal en productenvoorstellen, wekelijkse inspecties op de bouwplaats, inspecties in de fabrieken en van test mock-ups.

Architecten: Sheppard Robson, Lifschutz Davidson Sandilands

Klant: Sir Robert McAlpine (Main contractor) 

Credits: Buro Happold 

London_NineElmsSquare.jpg

Nine Elms Square, Londen, VK

Nine Elms Square ligt in het hart van het regeneratiegebied van Vauxhall, Londen. De ontwikkeling zal circa 1.900 appartementen opleveren. Het plan bestaat in totaal uit twaalf gebouwen, waaronder drie hoogbouwtorens van ruim 175m. De gevel bestaat uit een aluminium elementengevel met grote ramen en schuifdeuren en verschillende types dichte geveldelen.

Architect: SOM, Londen

Klant: R&F Properties

Credits: Arup 

SFMOMA (c) Jeff Goldberg (1).jpg

San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA), San Francisco, USA

Geveladvies, waaronder detailtekeningen, materiaalselectie, constructieve en thermische berekeningen, voor de uitbreiding van het moderne kunstmuseum, bestaande uit een complex gevormde gevelgeometrie opgebouwd uit geprefabriceerde vliesgevelpanelen met composiet beplating en grote, vrij overspannende, glazen gevelsystemen. Adviesdiensten voor het project van conceptontwerp tot aan oplevering.  

Architects: Snohetta, EHDD Architects

Client: San Francisco Museum of Modern Art

Credits:  Jeff Goldberg

1._Bloomberg_Center_Credit_Matthew_Carbone_for_Morphosis.jpg

Emma and Georgina Bloomberg Center, New York City, USA

Geveladvies voor het Bloomberg Center op de Cornell Tech campus ontworpen door Morphosis Architects. Dit gebouw heeft een nul-op-de-meter en LEED Platinum ambitie. De grote geprefabriceerde gevelpanelen zijn ontworpen om een hoge thermische prestatie te behalen in de dichte delen en maken gebruik van geïntegreerde buitenzonwering voor de beglazing op strategische locaties.  

Architects: Morphosis, Architects

Klant: Cornell University

Credit:  Mathew Carbone

Triton Square
Battersea Power Station
Principal Place
Nine Elms Square
Deansgate Square
Circular Economy house
Fitzroy Place
Solar Carve
SFMOMA
E&G Bloomberg
The Looking glass
bottom of page