top of page
Current work

PROJECTEN

Hieronder wordt een selectie van onze projecten getoond.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze ervaring in geveladvies

Schonenvaert_NCD.jpg

Schonenvaert, Haarlem
OZ Architects

Het project Schonenvaert bestaat uit 730 high-end appartementen, commerciële units en gemeenschappelijke ruimtes, zoals een fitnessruimte, een lounge, een kleine bioscoop, een gameroom en flexwerkplekken. Het projectteam heeft hoge ambities op het gebied van duurzaam en circulair ontwerpen. Als geveladviseur voor dit project ondersteunen wij het ontwerpteam met ons geveladvies tijdens Voorlopig en Definitief ontwerp bij alle gevelgerelateerde onderwerpen. Onze missie is om het team te helpen een gevel te ontwikkelen die zo toekomstbestendig en duurzaam mogelijk is binnen de randvoorwaarden van het project.  

Klant: New Cheese Development

Architect: OZ Architecten

Credits: OZ Architects/ New Cheese Development

Blaak 333_ Kraaijvanger.jpg

Blaak 333, Rotterdam
Kraaijvanger Architects

Dit gebouw met 28 verdiepingen bestaat uit appartementen en een commerciële plint. Het gebouw heeft balkons over de hele omtrek. Frontwise Facades was als geveladviseur betrokken bij de fase Definitief Ontwerpfase, waarbij we het team van geveladvies voorzien bij alle gevel gerelateerde vraagstukken. We ondersteunden het team onder andere bij onderwerpen als het ontwikkelen van oplossingen voor de gevel en balkons om te voldoen aan de hoge akoestische prestatie-eisen van deze binnenstedelijke locatie.  

Klant: New Cheese Development / ERED

Architect: Kraaijvanger Architecten

Credit: Kraaijvanger Architects

VMRG_7_edited.png

'Verkennend onderzoek naar de circulaire potentie van de gevelindustrie'

VMRG, NvtB, VKG en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

In samenwerking met Alba Concepts, Copper8, Excess Materials Exchange, W/E adviseurs en Houthoff gaan we de circulaire potentie van de gevelbranche onderzoeken.

Het onderzoek begint met een analyse van de huidige status met betrekking tot circulariteit en milieu-impact van de gevelindustrie. Naar aanleiding van deze analyse is een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd waarin onder meer een financiële, juridische en technische analyse is gedaan. Daarnaast is een overzicht ontwikkeld van de potentiële impact van verschillende serviceniveaus binnen een circulaire gevelindustrie. Met onze ervaring en kennis van de gevelindustrie en duurzame geveloplossingen lag onze focus van het geveladvies in dit project bij de technische en logistieke haalbaarheid. 

Credits: VMRG/ Frontwise Facades

02_Exterior Rotterdam Central_edited.jpg

The Modernist

MVRDV

The Modernist  is een mixed-use ontwikkeling in het Central Business District van Rotterdam. Het gebouw bestaat uit twee woontorens van 125 en 70 meter. 

Frontwise Facades voorziet het team van geveladvies bij de DO- en TO-fase van dit project.

Wij hebben het team ondersteund met werkzaamheden zoals gevelsysteemselectie, inzicht in bewegingen en toleranties van de constructie (en het effect op het gevelontwerp), thermische en constructieve analyse en input in het bestek. We hebben ook een set detailtekeningen (1:5) opgeleverd die in de tekeningenset van de architect zijn geïmplementeerd.  

Architect: MVRDV

Opdrachtgever: Maarsen Groep

Credits: MVRDV/ Maarsen Groep

20200107 Gevelbeeld noordoost- klein2.jp

Research and Diagnostics Centre (RDC), Amsterdam UMC
Atelier Pro

Op verzoek van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (UMC) heeft Frontwise Facades het gevelontwerp en de gevelkostenberekeningen beoordeeld. Naar aanleiding van de review stelde Frontwise Facades voor om het gevelsysteem voor  de belangrijkste gevels te wijzigen,  resulterend in aanzienlijke kostenbesparingen.

Naar aanleiding van het kostenonderzoek is Frontwise Facades aangesloten  bij het ontwerpteam  om samen met Atelier Pro de gevels verder technisch te ontwikkelen. Ons geveladvies bestond bij dit project onder andere uit het ondersteunen van de architect door het uittekenen van details, het uitvoeren van constructieve en thermische berekeningen, het leveren van input voor het bestek en het oplossen van overige gevel gerelateerde vraagstukken. 

Zie ook Atelier Pro's  website voor meer informatie. 

Ontwerp en copyright afbeeldingen: Atelier Pro

Credits: Atelier Pro

kirill-bykov-LgVF9vWBZ9U-unsplash - klei

Hoe verbeter je het circulaire potentieel van hoogbouwgevels?
Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft de ambitie om in 2050 een 100% circulaire stad te zijn. In Amsterdam worden steeds meer hoogbouwprojecten gebouwd, waardoor de complexiteit en financiële en veiligheid risico's van bouwprojecten toenemen.

Momenteel helpen we de gemeente Amsterdam om de aanbestedingsdocumentatie te optimaliseren en de lokale wetgeving te verbeteren. Hierbij komen onder andere veiligheid, energie efficiëntie, circulariteit en biodiversiteit aan de orde. Ook hebben we een circulaire tender tool ontwikkeld voor gevels waarmee samen met projectteams vooruitstrevende maar haalbare doelstellingen worden opgesteld om de integrale duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente te kunnen behalen. 

Het project maakt deel uit van het programma Circulaire Economie van de gemeente Amsterdam.

Credits: Kirill Bykov, Unsplash

RottaNova-2_neoo.jpg

Rottanova, Rotterdam

Frits van Dongen

De Rottanova, in het centrum van Rotterdam, bestaat uit twee woontorens en een podium met ongeveer 258 appartementen en een commerciële plint. 

Als geveladviseur hebben we het team voorzien van geveladvies tijdens de definitief ontwerp en technisch ontwerpfase. Hierbij hebben wij het team ondersteund op verschillende gebieden, zoals een gedetailleerde vergelijking van mogelijke toepasbare gevelsystemen en een in-depth assessment van mogelijke oplossingen voor de ramen en deuren waarvoor zeer hoge en uitdagende eisen gelden. Ook hebben wij input geleverd in de tenderdocumentatie. 

Klant: Grotemarkt Ontwikkeling en NEOO

Architect: Frits van Dongen

Credits: Frits van Dongen Architecten en Planners/ NEOO

RVB totaal1- klein.png

Innovatieve gevel

Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (CGREA) heeft Frontwise Facades en Transformeer.com gevraagd te helpen bij de ontwikkeling van de aanbesteding van de transformatie van de gevel van een kantoorpand nabij Den Haag. CGREA heeft aangegeven dat de gevel gebruikt kan worden als testomgeving voor gevelsystemen die mogelijk gebruikt zouden kunnen worden in andere projecten van CGREA. Frontwise en Transformeer.com hebben geholpen bij het identificeren van de ambitie- en focusthema's voor het project. Na deze oefening hebben we state-of-the-art innovatieve gevelproduct- en materiaalinnovaties onderzocht en geanalyseerd die passen binnen de geselecteerde thema's biodiversiteit, circulariteit, energie-efficiëntie en klimaatadaptatie.  Met deze innovaties in het achterhoofd zijn verschillende ontwerp- en processcenario's voor de gevel ontwikkeld. Deze scenario's worden momenteel geanalyseerd. In de komende fasen wordt de gevelstrategie uitgezet, die de basis zal vormen voor de aanbesteding.

Credits: Transformeer/ Frontwise Facades

Waldeck3D - klein.jpg

Waldeck Pyrmontkade, Den Haag
RE:BORN

RE:BORN is een vastgoedontwikkelings- en investeringsmaatschappij gedreven door de principes van de circulaire economie en toekomstgerichte technologieën.

Voor de woningbouw aan de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag hebben we RE:BORN in de beginfase van het ontwerp bijgestaan bij het selectieproces van het gevelsysteem.

Opdrachtgever: RE:BORN

Credits: RE:BORN

Huis%20van%20Roosendaal%204%20Heeswijk%2

HUIS van Roosendaal

Hans van Heeswijk architecten

De gemeente Roosendaal transformeert momenteel haar kantoor tot het nieuwe Stadhuis  'HUIS van Roosendaal'. De ambitie van de gemeente is om een duurzaam gebouw te ontwikkelen volgens de principes van de circulaire economie.

Na het uitvoeren van een geveltechnische beoordeling van de verschillende geveltypes hebben we de milieu-impact van de verschillende gevelsystemen vergeleken. Wij leverden onze geveladvies diensten in aanvulling op en in samenwerking met RePurpose en NIBE. De projectarchitect is Hans van Heeswijk Architecten.

Ontwerp en copyright afbeelding: Hans van Heeswijk architecten

Credits: Hans van Heeswijk architecten

startup-594090-klein.jpg

Ondersteuning bij Tenders

Architecten en vastgoedontwikkelaars

Tijdens de tenderfase hebben we met verschillende ontwerpteams samengewerkt om te helpen bij de ontwikkeling van innovatieve en duurzame geveloplossingen. In een vroeg stadium in het ontwerp heeft de implementatie van steeds strengere technische prestatie-eisen, gekoppeld aan beslissingen met betrekking tot duurzaamheids en installatietechnische strategieën en de vorm van het gebouw, al een aanzienlijke invloed op de uitstraling en kwaliteit van de gevel. 

 

Innovatief gevelontwerp kan daarom instrumenteel zijn om zowel de technische vereisten als de esthetische ambities te realiseren.

 

Geveladvies werkzaamheden tijdens de tenderfase variëren van het deelnemen aan workshops tot het verzorgen van uitgebreide gevelontwerp-optiestudies in nauwe samenwerking met de architect.

Credits: Unsplash

HUIS van Roosendaal
Innovative Facade - Rijksvastgoedbedrijf
VU Medisch Centrum
VMRG
Gemeente Amsterdam
ReBorn
Tender support
Blaak 333
Schonenvaert
Rottanova
The Modernist
bottom of page